25 nov. 2008

cand nu e aviara, e criza...

din ciclul 'nu face aviara ce face criza' hai sa zic si eu ceva de criza asta de rinichi de care sufera intreg mapamondul.
Pentru mine criza asta nu este altceva decat o psihoza colectiva care a degenerat de ceva vreme intr-o isterie la fel de colectiva, isterie ce a generat niste oportunitati pentru oamenii care au provocat-o si pe care acestia din urma le exploateaza in cel mai nesimtit si pueril stil.
Imi aduc aminte de perioada in care circula zvonul ca romanii, turcii, bulgarii, klingonienii mor pe capete de gripa aviara. Cu toate astea a aprut vaccinul minune. Si cum orice minune e pe bani, o gramada ( deloc neglijabila ) de spasmofilitici care au scos din buzunare o alta gramada ( iarasi deloc neglijabila ) pentru a-si gasi salvarea, s-a dovedit de fapt ca gripa aviara e de cand lumea, taranii nostri romani sunt foarte familiarizati cu fenomenul si ca s-a facut tam-tam absolut degeaba. Degeaba pe dracu, pentru ca vanzarile de carne de pui au scazut dramatic in perioada cu pricina lasand loc la castiguri impresionante furnizorilor de carne de vita/porc/peste ( ca vorba aia, ceva tot trebuie sa bagi in gura si inlocuitori se gasesc intotdeauna - noroc ca nu m-au intrebat pe mine ca le spuneam ce sa bage in gura ca sa fie iertati de pacate ). Pe de alta parte, vaccinul minune s-a dovedit a nu fi altceva decat un fel de apa plata cu lamaie ca, deh, e la moda prin Dorobanti. Drept urmare baietii destepti au scos bani buni din prostia multor bizoni.
Nu e nici primul exemplu din istorie si, cu siguranta, nu o sa fie nici ultimul. Partea mai nasoala e ca oamenii nu invata nimic din asta. Niciodata !!!
Acum, la moda e criza. Insa nimeni nu a observat ca inainte ca primul baiat destept sa strige disperat 'Ne loveste criza !!!' nu era nici o criza. Normal ca nu era nici o criza, pentru ca aceasta criza a fost declansata chiar de cel care a strigat ca ne loveste criza. Asta a fost inceputul.
Criza o facem noi. Cum ? Nimic mai simplu. Idiotii dau afara oameni de frica ca o sa ii loveasca criza si nu o mai poata plati apa calda la baie, sa reduca costurile, sa nu mai consume atat de mult ca sa poata pune bani la ciorapi sa aiba cand o sa inceapa criza. Bineinteles ca oamenii dati afara sunt echivalentul unei flegme date cu putere in echilibrul social ( si asa facut praf de alti factori ). Si tot asa, n crizam patetic intr-un lant al slabiciunilor demn de mila.
Tocmai am auzit o stire: cica Mittal vroia sa dea afara nu stiu cati muncitori de la Sidex din cauza crizei, ca vezi doamne au scazut comenzile si ca nu mai are bani sa ii plateasca. Dupa vreo 2 zile, muncitorii disponibilizati si cu un morcov adanc infipt in cur au inceput sa boceasca: 'Haide, nenea Mittal, ca nu mai facem... Uite daca ne mai lasi sa ne jucam aici pe la Sidex, pe cuvantul nostru de cercetasi ca nu mai cerem nici o marire de salariu pana in 2010'. Si odata cu aceste vorbe, Mittal si-a adus imediat aminte ca mai are niste bani in ciorapelu' aruncat in cada, la spalat, si uite asa au semnat toti bizonii de la Sidex un contract de munca colectiv prin care sunt de acord 100% sa nu mai ceara nici un ban in plus pana in 2010. Dragi idioti angajati la Sidex, voi cat de idioti puteti fi ?! Adica cat ?? Nu va dati seama ca ati fost dusi de nas in cel mai oribil hal ? De unde a gasit Mittal asta al vostru banii sa va plateasca imediat dupa ce ati spus voi ca nu va mai trebuie mariri in veci vecilor ? Cat de idioti puteti fi sa nu vedeti ca asta a fost o speculatie nenorocita, un bluf de zilele mari ca sa va puna cu botul pe labe sa nu mai cereti de o savarina in plus pe luna ?!
Drept urmare, baietii destepti castiga, bizonii pierd. Asa a fost si va fi mereu. Si nu as numi asta criza. As numi-o simplu: PROSTIE !
Criza asta am declansat-o noi, pentru ca suntem niste paranoici care ne hranim delirul clinic cu propriile noastre halucinatii. E de ajuns ca unu' sa strige 'incepe al 3-lea razboi mondial !!!' pentru ca razboiul sa inceapa cu adevarat.
Mi-e sila de OTV-isme din astea de 2 lei.
Si pe buna dreptate: NE MERITAM SOARTA !
Cat despre mine, chiar vrei sa stii care e atitudinea cu care intampin 'criza' asta de rinichi ? Pai nu-ti ramane decat sa dai un play pe audio file-ul de mai jos...

9 comentarii:

Dan Gheorghe spunea...

o sa treaca si criza...

Sfanta Lopata spunea...

cu siguranta o sa treaca... ma intreb ce o sa le mai treaca prin cap dupa ce trece... sau mai bine zis de ce o sa se mai fereasca lumea... ma mir ca nu au asociat deja criza asta cu vreun pasaj din Nostradamus... dar presupun ca mai e timp pana trece.

Unknown spunea...

Pina trece criza, mai pierdem 10-20% din fortza muncitoare si ... bani ... care sunt ai nostrii ... dar ma doare-n pula cum zice stimatul nostru de mai sus. Firmele mici dau faliment, alea mijlocii dau faliment, ramin astea mari care au pornit "criza" si cine cistiga ??

Ia ghici. NU NOI !!!

Imi place dragule, ti-ai revenit la old u :P

Sfanta Lopata spunea...

gresit !! gresit !! firmele mici si mijlocii nu dau faliment din cauza 'mediului'/'conjuncturii'/etc economic vitreg, ci pentru ca se ingroapa singure de paranoice ce sunt. si-o fac efectiv cu mana lor... un fel de auto-satisfacere cu zambet senil pe fata... partea naspa e ca nici macar placere nu le provoaca asta...

IgorCreation spunea...

ca sa citez clasicii : Bine bah !!!!!
Criza e pentru prosti ! da da da de ziua lor !

Anonim spunea...

Deci... daca nu e criza, asa cum ai zis tu la spritul ala din bere, atunci de ce raman io fara munci peste cateva luni?
Sau ma rog, poate o sa fie o chestie buna, sa privim si partea pozitiva din orice cacat. O sa am mai mult timp de nemarginirea marii, de citit Schopenhauer si de studiat comportamentul pinguinilor. Al alora de la pol...

Unknown spunea...

o fac sua nu cu mina lor ... e bine facuta ... camulti n-o sa isi revina ;))

Anonim spunea...

Well... cred ca ai dreptate cu criza aia. Primiram deci un comunicat care anunta nu numai ca nu vom fi dati afara sau ni se va taia din salariu, ci chiar ca se vor mari salariile. Si ca in functie de euroi, s-ar putea chiar sa mai creasca. Buey, io zic ca mi-a pus Dumnezeu mana in cap. Ceva de genu tara arde si la noi baba se piaptana. Ceva e putred. Foarte putred :)). Dar asta e tema de gandire pentru urmatoru spritz :D

Unknown spunea...

Deja vu ... am mai auzit de la cineva acelasi lucru. Depinde de firma si cum sunt "creati". Se mai intampla se pare lucrul asta. Intre timp eu imi ling ranile care s-au redeschis de la euroiul asta si .... trag tare :P