10 sept. 2008

10 motive pentru care biserica ma face sa fiu neprietenos

Din ciclul 'Ce mi-as da un cap in gura', confundat adesea involuntar cu rubrica '10 sfaturi rationale sa daramam lucrurile irationale adanc infipte in constiinta colectiva', revin cu topic-ul din post-ul anterior, intr-o alta maniera, ca sa nu credeti ca sunt deprimat, ca sunt la un pas sa sar in gol de la balconul proprietate personala situat la etajul 1 sau alte chestiuni dintr-acestea.

In cele ce urmeaza va voi scrie doar 10 din nenumaratele motive pentru care Biserica ma face sa fiu neprietenos:

1. Pentru ca biserica este o industrie ce foloseste ca 'materie prima' acel concept spiritual pe care oricine ar trebui sa fie liber sa il foloseasca free-of-charge si pe care mai sus numita institutie il comercializeaza, obtinand un profit urias, bazandu-se pe o minciuna a caror temelii a fost pusa acum 2000 de ani ( cu toate ca eu, personal, traiesc cu impresia ca geneza acestei 'intreprinderi' este mult mai recenta, insa cateva 'capete luminate' au reusit sa creeze 'autencitatea' unui basm frumos plin de ganduri bune, fara nici un fel de practica in realitatea in care traim )

2. Pentru ca oamenii au nevoie sa creada in ceva, si mi se pare o jignire la adresa maselor sa le impui un 'numitor comun' la care sa se inchine. Si asta pentru ca 99% din cei ademeniti sunt incapabili sa isi stimuleze imaginatia si gandirea pentru a-si identifica 'Dumnezeul' lor propriu si personal ( instinctul de turma sa traiasca !!!... caci prost nu este cel care sfideaza, ci cel ce se lasa sfidat ). Ca un efect imediat si extrem de periculos este aparitia riscului isteriilor colective ( vezi punctul 3 )

3. Pentru ca Inchiztia mi se pare cel mai bun exemplu cum prin acest tool ( 'religia' ) poti manipula o multime de oameni sa omoare alti oameni in numele lui Iisus, pentru ca si Iisus la randul lui a fost un model al razboinicului innascut si nemilos ( si se pare, totusi, ca prostia chiar nu are limite ).

4. Pentru ramasitele absolut primitive si absolut de prost gust pe care biserica le cere cu diverse ocazii. Cel mai penibil ritual este pe departe tabloul total idiot al proaspetilor casatoriti ce poarta coroane pe cap care se iau de mana cu nasii si incep sa alerge ca la hora in jurul mesei 'sfintite' la cununia religioasa ( prosti nu sunt cei care cer, ci aia care dau )

5. Pentru ca mai sunt babe si mosi care isi rup coloana vertebrala la matanii si la 100-de-metrii-pupat-icoane, cand este evident ca misiunea bisericii este pe sfarsite. News-flash pentru toti impotentii in ale gandirii: cam toate atributiile bisericii de odinoara au fost preluate de autoritatiile imputernicite ale statului ( vezi: Politia, Judecatoria, Parchetul, Fiscul s.a.m.d ), drept urmare biserica, da, ati ghicit, a cam ramas fara obiect de activitate. Dar sunt complet linistit cat timp stiu ca sunt o gramada de idioti care finanteaza o institutie care nu mai face nimic concret - si cu atat mai putin dpdv spiritual.

6. Pentru ca 'D-zeu m-a creat dupa forma si asemanarea Sa' si, totodata, 'D-zeu imi interzice sa imi arunc samanta aiurea' ( adica sa fac curvasaraie ca Banel in cantonamente ). Tot el m-a creat cu aceste instincte primare care ma aduc la o stare total irationala cand vad o suedeza goala care ma ispiteste. Si atunci, cum sa nu te simti ca un prajitor de paine caruia ii este interzis sa prajeasca paine ?!

7. Pentru ca biserica - institutia - m-ar vrea tot timpul in biserica - cladirea - in genunchi, cu frica lu' D-zeu, cu ochii inlacrimati si umili indreptati in sus spre cupola impodobita in mod total ciobanesc cu un vitraliu de tot cacatul, in timp ce ei sa se poata servi linistiti din portofelul meu prin intermediul indemnizatilor de 'bun crestin ce sunt' si prin vanzarea miilor de item-uri pe care le produc ( de la arhi-cunoscutele lumanari pana la T-Shirt-urile Made in China cu mesajul 'Jesus says: Ain't for the money' la 35 RON bucata ).

8. Pentru ca biserica a creat un sistem extrem de rigid in comparatie cu alte civilizatii ale caror religii sunt dinamice si mereu de actualitate. La acest punct, vezi Buddhismul, care este printre putinele relgii care nu iti baga pe gat vesnicul 'crede si nu cerceta !', ba mai mult, nu iti da raspunsuri mura in gura la intrebarile pe care le pui. Si asta pentru ca 'pionierii' acestei religii au ajuns la concluzia, total inspirata dupa parerea mea, ca nu exista un singur raspuns adevarat la o singura intrebare, ci sunt mult mai multe. De aceea, Buddhismul te ajuta sa gasesti raspunsul care ti se potriveste cel mai bine punand intrebarea care trebuie. Cu alte cuvinte, te invata SA GANDESTI !!! NU SA PUPI ICOANE CA O MEDUZA CE ESTI TU, MEDUZO !!... si asta ar fi doar un motiv in acest sens...

9. Pentru ca, sa dea dracu'-n ei, eu nu mai stiu ce am facut acum 3 ani, si ei stiu cu precizia unui ceas elvetian, pe ce ruta a mers Iisus sa cumpere 2 paini, 2 PET-uri de bere de 2L si 7 tigari la bucata in anul 2 i.e.n ( ceea ce mi se pare absolut fascinant - tragedia consta in faptul ca unii oameni chiar cred chestiile astea )

si

10. Pentru ca Dumnezeu si biserica sunt 2 chestii total diferite, care din punctul meu de vedere nu ar trebui amestecate; nici macar folosite in aceeasi propozitie.

AMIN !!

... pentru ca traim niste zile in care pamantul nu mai este No Man's Land... ci pentru ca traim in Land of Confusion... maestre, de sus, din fa major... si luati aminte la versuri ( link catre versuri )



... si daca v-am suparat cu cele de mai sus, c'est la vie... Le Roi est mort. Vive le Roi !

P.S.: Pentru carcotasii dintre voi: am scris 'biserica' cu 'b' mic absolut voluntar pentru ca nu consider ca merita efortul sa tin apasat Shift cand apas pe aceasta prima litera. Si in al doilea rand nu consider ca merita sa fie luata chiar atat de tare in serios...

Un comentariu:

wtw21 spunea...

ce s-a intamplat cu Sfanta Lopata ? unde este gandul care ne trezea de dimineata pentru o zi "infloritoare" la birou ?