4 sept. 2008

cand ne luam prea tare in serios...

Cand ne luam prea tare in serios se intampla lucruri rele, si 'ghinili nu mai invinge'
Cand ne luam prea tare in serios avem senzatia ca suntem cei mai buni, cei mai destepti, cei mai frumosi, cei mai politicieni, cei mai cinstiti, cei mai gigolo, cele mai dive, etc... Uneori prea frumosi, prea buni, prea destepti, prea politicieni, prea cinstiti pt o lume atat de rea, proasta, urata, anormala... Ajungem atat de frumosi si de destepti incat uratii si prostii incep sa ne urasca, si asta, negresit, o simtim la orice pas, in orice dialog, in orice idee, in tot...
Ca si schizofrenia cu fixatie, luatul prea tare in serios este o boala, boala care, paradoxal, il face pe cel care sufera de aceasta sa fie un om extrem de fericit si, bineinteles, predispus succesului...
Cand te iei prea tare in serios ai mereu dreptate. E si normal... esti dicator in propria ta lume si nu numai... de ce n-ar fi asa ?!
Cel care se ia in serios se considera un om special... Si, just, are si de ce.
Cand te iei prea tare in serios si, evident, joci rolul lichidului de frana in orice activitate pe care o prestezi, trebuie sa te afirmi... trebuie sa arati lumii ca, intr-adevar, esti special... tu deja stii asta, dar ignorantii astia nenorociti inca nu... Insa cum ?
Nimic mai simplu: te feresti cu orice pret sa demonstrezi ca exista melci cu mai mult potential decat tine. Spune prostii si crede in ele, mergi cu ele pana in Tenebre, tur-retur, si daca e nevoie impinge-i pe scari pe cei care te contrazic. Pentru ca violenta si agresivitatea fac diferenta intre invingatori si invinsi... De cate ori au facut profesorii cate o mineriada ? Totodata, animale ne-am nascut, animale suntem, animale vom muri...
Daca te tine, abstractizeaza... Cu cat spui lucruri mai putin concrete si mai interpretabile, cu atat riscul ca cineva sa te trimita in locatia 0 de prost ce esti scade. Abstractizarea este metoda prin care ne demonstrezi ca esti incapabil sa spui ceva concret, real si totodata adevarat. Spre exemplu, cand, constransi fiind de 3 dimensiuni ( ca pe a 4-a oricum nu reusim sa o percepem de muritori innascuti ce suntem ) iti bazezi teoria ta despre molustele martiene de pe Saturn cu fata de tigru si coada de ornitorinc pe cea de a 6-a, a 7-a si, de ce nu, pe a 8-a si a 9-a dimensiune. Nimeni nu le vede, dar... abstractizand facem minuni. Rasucim toate sistemele de valori, toate teoriile si toate perceptiile, luam 2 litri de benzina si le dam foc la toate.
Peste toate acestea, e trendy sa 'iti tragi' un aer boem, un fular aruncat 'neglije' pe dupa gat, nebarbierit stil 'savaj', un pulover sau pardesiu ( la alegere ) pastelat si o foaie cu propriile versuri - creatie personala - in mana stanga... mana dreapta trebuie sa o ai intotdeauna libera ca sa te poti sterge la gura cand da ipocrizia pe afara. Si nu uita sa sustii cauza ce are ca scop salvarea balenelor galbene de pe conducta de apa calda care leage Pantelimonul de prima dugheana de hot-dog din Manhattan.
In fond, daca societatea in care traim promoveaza non-valorile si oricine poate ajunge sef de trib, de ce nu ne-am lua in serios ? Poate ar trebui sa o facem chiar mai des si chiar mai mult decat o facem acum.
Hai sa ne luam cu totii mai tare in serios si asa vom reusi sa ne atingem micile, superficialele si meschinele noastre scopuri. Si DA !! Am reusit !! Am reusit... am invins...
Ce conteaza ca suntem niste idioti daca suntem fericiti ? Pentru tine conteaza ?! Atunci cine te pune sa ma iei in serios ?!

P.S.: Si DA ! Si Patapievici se ia prea tare in serios !!! :))

3 comentarii:

IgorCreation spunea...

Suntem TOTUL. Suntem puternici. Suntem unici.Suntem stapanii infinitului. Omul est un univers

scrieri de demult

Sfanta Lopata spunea...

AMIN !!! Asa am zis si eu !!
totusi, tindem spre infinit, dar nu stim cum arata... de unde draq stim ca nu am trecut de el ?

Anonim spunea...

...cum stii tu sa faci omu' sa zambeasca,sa porneasca la gandit,sa se intrebe,sa incerce...multumim pt. dedicatie stimabilule!iar acum...la sapat lopato!