20 sept. 2008

daca nu iti place realitatea schimb-o

In anul 4800, romanii se vor scuza pentru starea mizerabila in care se vor afla, foarte asemanatoare anilor 2000, pentru cei 45 de ani de asuprire comunista in perioada 1945 - 1990. Si nici atunci romanii nu vor vedea adevaratele probleme, asa cum nu o fac nici acum.
Task-ul principal al romanilor este 'gasitul-de-scuze'. Si ne mandrim cu milioane de campioni in acest domeniu. Daca pierdem un meci - ne-a furat arbitrajul sau a plouat prea tare; daca nu iese ce avem de facut - nu e timp sau ce trebuie facut e prost; daca nu putem atunci de vina e altcineva.
La fel de bine, Romania o duce prost din cauza Rusiei. Si a Germaniei - fir'ar mama lor a dracu' de nemti ce ne-au nenorocit pe noi in al 2-lea razboi mondial. De asta nu o ducem bine. Si au fost n generatii care i-au asteptat pe americani sa ne 'salveze'. Si, intr-un final, ei au venit. Si ? Si... nimic.
Romanii asteapta miracole dintr-o directie gresita.
Din pacate, vestea proasta este ca Romania nu o duce greu din cauza Rusiei, ci din cauza comportamentului de curva lenesa pe care a adoptat-o inca din cele mai vechi timpuri. Germania si Japonia au pierdut cel de-al doilea razboi mondial. Noi l-am castigat. Oricine s-a nascut dupa anul 1995 si se uita la aceste 3 tari ar spune ca a fost chiar invers. Pentru ca nici un om care are pretentia unei inteligente de nivel decent nu va putea intelege cum un invingator este atat de invins si un invins atat de invingator.
Poate ar fi momentul sa incepem sa nu ne mai fie lene. Si poate ar fi de apreciat sa ne civilizam.
Acum ceva vreme am vorbit cu un tanar hip-hop-er, foarte revoltat de felul lui, care 'lupta impotriva sistemului'. Nimic mai frumos. Toata lumea lupta impotriva sistemului. Ce stereoptip original. 'Ce faci ?', 'Lupt impotriva sistemului !'. Poate pitipoancele de 7 ani suspina si lacrimeaza in fata unui mascul feroce atat de hotarat si de 'cool'. Insa eu nu am 7 ani, si, mai mult, nu prea am cum sa fiu nici pitipoanca. Si atunci, am intrat in joc: 'SUPER !!! Hai sa il schimbam !!! Noi doi... incepem acum !!! Si cum ai vrea sa il facem ? Pe sistemul asta ?'. Raspunsul a venit intr-un lant lung de priviri confuze, intejectii fara sens si o stupoare pe care o are omul cand realizeaza ca de fapt e pe langa subiect. Si nu: el nu lupta impotriva sistemului. Aceasta lupta era o scuza. O perdea mult prea subtire in fata unor frustrari mult prea mari. Un pretext. Poate chiar un teribilism.
Daca nu iti place realitatea SCHIMB-O !
Fapte, nu vorbe... ca din vorbe suntem multi curajosi...

Niciun comentariu: